Tatra 815 TP 6x6 - Rádl Plzeň

Re: Tatra 815 TP 6x6 - Rádl Plzeň

Příspěvekod msstar » sob 19. lis 2011 19:40:19

Ahoj ta tatra vypadá naprosto ůžasně hlavně ty majáky jsem nikde neviděl takhle super. Chápu co znamená natažená folie přez kopito. Ale další postup mi nějak uniká. Mohl by jsi mi prosímtě vysvětlit, jak jsi docílil tak nádherného majáku? Jde mi spíše o to co je to za barvy přesné označení nebo foto.

Protože folie je průhledná. Je to tedy natřeno jen oranžovou barvou Humbrol, nebo oranžovou barvou Humbrol a potom lesklým lakem Humbrol ? a to jsi dělal i vnitřek majáku ?. Dík za odpověď
msstar
bez hodnosti
bez hodnosti

Příspěvekod lumpy » ned 20. lis 2011 9:10:12

Ja sobně používam barvy TAMIYA
Obrázek
lumpy
Strážmistr
Strážmistr

Příspěvekod msstar » pon 21. lis 2011 7:50:27

No asi jsem to blbě napsal. Autor píše cituji:

"Majáky jsou z nahřátě fólie přetažené přes ,,kopyto'' a nalakované průhledným lakem Humbrol."

Folie je průhledná a ve finále je oranžová. Existuje nějaká průhledná oranžová barva nebo je to natřeno oranžovou, červenou, modrou. Prostě barvou jakou chci aby měl potom ve finále ten Maják a posléze přetřeno na tuto barvu průhledným lesklým lakem Humbrol ?

Třeba tady jsou dokonce tři laky Humbrol
http://www.car-model-kit.cz/66-humbrol/

Lesklý, matný, polomatný. Ale nikde tam není průhledný lak Humbrol. Předpokládám tedy, že se jedná o lesklý lak který se natře na barvu. V tomto případě oranžovou.

Je to správně ?
msstar
bez hodnosti
bez hodnosti

Příspěvekod TEO » pon 21. lis 2011 9:35:58

Dají se pořídit transparentní barvy, které jsou průhledné. Tady kolega o příspěvek výše dokonce i nafotil Tamiye, které jsou k tomu určené. Já jsem dostal tyto barvy od jednoho kolegy, který ruší své pracovní pomůcky. A mám takto transparentní žlutou, červenou, oranžovou, zelenou, modrou a šedou. Myslím, že jde sehnat daleko víc odstínů.

Modrou jsem použil na nastříkání kovových pružin u modelu formulky. Takže jsou modré a zároveň si ponechají i lehce kovový nádech. Záleží také na tom jak velkou vrstvu barvy naneseš, čím víc, tím je barva míň průhledná.

Obrázek
PATLU ZDAR!!!
Nová Galerie
TEO
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod msstar » stř 23. lis 2011 7:52:43

O děkuji TEO ty jsi snad všude :D Na Neratovickém papíru, kdy jsem si s tebou mohl potřást rukou (Ano já jsem ten co si prohlížel tvoji ruku a říkal že vypadá normálně :D) jsem obdivoval tvou zbírku autíček. Jelikož od tebe již mám vzorek na kola. A teď jsi mi konečně osvětlil to co jsem potřeboval vědět. Nic už skoro kromě času nebrání se do toho pustit.

Netušil jsem že existuje transparentní barva která je průhledná. Proto jsem přemýšlel jak docílit toho aby průhledná folie byla barevná což je jednoduché natřít ji oranžovou, ale jak to udělat aby to bylo zase průhledné ?

Díky. Už je mi to jasné.

jen ještě dotaz protože jak jsem koukal Tamiya má syntetickou nebo akrylovou barvu. Která z nich ?

I tak bych byl rád kdyby se ozval autor jestli do toho dělal i vnitřek majáku nebo ne. Protože to vypadá naprosto úžasně.
msstar
bez hodnosti
bez hodnosti

Příspěvekod lumpy » stř 23. lis 2011 14:25:17

Akryl je určenej pro pistoli a synteticka je na štetec
lumpy
Strážmistr
Strážmistr

Příspěvekod TEO » stř 23. lis 2011 17:00:41

Jejda....ony byly moje ruce v Neratovicích někým prohlíženy?? Možná že ano, ale v tom shonu jsem to nějak nevnímal. To je pro mě ale čest.

Jinak bych ještě mohl k barvám podotknout a pokud se nemýlím, tak by na víčkách barev Tamyia mělo být poznat, jestli jsou to klasické či transparentní. Klasická barvy by snad měla mít víčko v daném odstínu, přes které by nemělo projít žádné světlo - tzv, plná barva. Kdežto transparentní má víčko v daném odstínu taktéž transparentní, přes které světlo prosvítá. U těch transparentních co mám tomu tak je.

A dovolím si ještě jednu poznámku: i když je to barva acrylátová, čili ji lze ředit vodou, tak pro stříkání je dobré použít k naředění líh. Je to má zkušenost ze stříkání již zmiňovaných pružin. Vodou naředěná vrstva barvy se mi ihned po zaschnutí a lehkém dotyku rukou loupala, kdežto následný pokus lihem zředěné dopadl velice dobře a k odrolování nedošlo. Sice jsem byl k těmto drobným dílům při manipulaci opatrnější, ale barva drží a k otěru nedošlo. Takže na závěr spokojenost.
PATLU ZDAR!!!
Nová Galerie
TEO
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Pavel613 » pon 26. pro 2011 19:43:13

Používám lak Humbrol Clear Color ( 1322 ) který mám doma asi 15 let , tak že dnešní označení popřípadě dostupnost neznám , transparentní laky dělá asi každý výrobce modelářkách barev ( Agama ....) . Clonítko majáku je z kolečka které je polepené chromovou fólií a na stojato přilepené na podstavec . Jdou tak vyrobit i směrovky na vojenské tatry .
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Pavel613
Rotný
Rotný

Příspěvekod msstar » úte 27. pro 2011 9:35:37

No směrovky jsem se také pokoušel upravit ale jen jsem bílé kolečko přelepil průsvitnou folii kterou jsem nabarvil barvou stejně jako ty majáky.
Obrázek

Jinak ty majáky žádná sranda, největší problém mi dělalo to uříznout aby to bylo rovně a pak jsem to piloval smirkovím papírem na požadovanou velikost.
Obrázek
msstar
bez hodnosti
bez hodnosti

Předchozí

Zpět na RW-14 Tatra 815 TP 24 265 6x6.1R