vydal: PK Graphica
autor: Petr Knotek
měřítko: 1:32
stupeň obtížnosti: 5
katalogové číslo: 51
číslovaných dílů tahač: 142
číslovaných dílů návěs: 101
Při dokončování Tatry 813 jsem začal přemýšlet, do jakého modelu střihnu dále. Volba padla na tahač MB Actros, takže jsem začal přemýšlet o různých vylepšeních a začal hledat fotky, podle kterých bych mohl model upravit. Nejvetší úpravou je sestavení interiéru, dále vylepšení předního nárazníku o světla, funkční točnice a další úpravy.
Samotnou stavbu jsem začal od kabiny, ta pro mě bude nejvetším oříškem, pomalu jsem začal překreslovat díly kabiny do počítače pomocí programu autocad a začal vytvářet samotný interiér. Díly interiéru jsem si vždy vytiskl a začal pasovat do dílů kabiny, po zjištení vad a nesrovnalostí jsem díly v pc opět upravil a mohl jsem tisknout znova. Tímto stylem jsem pokračoval dokud jsem nebyl se svojí prací spokojený. Nejvetším problémem bylo určitě přední sklo, na to jsem použil meotarovou fólii, kterou jsem pomocí kopita a fénu natvaroval do požadovaného tvaru. Poté samotné přilepení skla na kabinu bylo velmi problematické a proto jsem musel kraje předního skla přelepit páskami černého papíru. Poté už zbývalo uzavření kabiny střešním dílem a následná retuš celé kabiny, která není určitě konečná. Díly interiéru jsem tiskl na šedý papír, což dělám z důvodu, že nemusím díly barvit a neplýtvám barvou v tiskárně.
Tady už je pár fotek tvorby interiéru a hotová kabina:

Návěsová točnice:

Přední nárazník:

Motor:

Dále budu pokračovat rámem a zpracováním motorového prostoru.