Karosa ŠD-11 / Mega Graphic / Michal Antonický / 1:43

Karosa ŠD-11 / Mega Graphic / Michal Antonický / 1:43

Příspěvekod Jaryn » ned 08. led 2012 13:34:01

Dobrý den všem, po dokončení Šikmé věže ( viewtopic.php?f=16&t=110 ) jsem se opět vrátil do zajetých kolejí dopravní techniky...než se dostanu k aktuálním modelům, přidám stavbu kterou jsem dokončil ještě před věží a to model dálkového autobusu Karosa ŠD-11 jehož autorem je pan Michal Antonický a vydal jej Mega Graphic. Takže sečteno a podtrženo ;) :

Model: Karosa ŠD 11
Autor: Michal Antonický
Měřítko: 1:43
Vydavatel: MegaGraphic
Rozsah: 4 strany A4
Obtížnost. 3 z 5

Obrázek Obrázek

Stavbu jsem zahájil dle návodu koly a sestavami podvozku...

Obrázek Obrázek

Obrázek

Zde jsem nikde nenarazil na žádný problém, vše sedí jak má... ;)

Podvozek jsem v polorozebraném, nebo spíše polosloženém stavu nechal chvíli být a pustil se do karoserie a zatím hlavně přípravy drobotě...po podlepení, vyřezaní a zaretušování všeho jsem postupně odrazky, panty, lišty, zámečky a střešní panely nalepil na svá místa na karoserii a kompletní ,,placku,, odložil k proschnutí...

Obrázek Obrázek

Plášť karoserie jsem nechal důkladně proschnout, mezi tím jsem připravil další drobnosti a doladil retuš na podvozkových částech...

Připravená žebra a plášť doplněný všemi detaily...v mezičase jsem se věnoval dalším drobnostem - nárazníky...

Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek

Plastické detaily na karoserii...rozhodně doporučuji, jak již je ostatně psáno i v návodu, modelu to prospěje a pěkně ho to oživí...
Obrázek Obrázek

Zde je již karoserie osazená předním i zadním čelem. Z této fáze stavby moje dokumentace bohužel pokulhává, ale co se týče modelu tak jsem ani zde na žádný problém nenarazil, jen oblé tvary vyžadují opravdu hodně trpělivosti a obvzláště pak instalace přechodových oblouků pod okny...
Obrázek Obrázek

V této fázi zbývalo doplnit masky, nárazníky, nainstalovat podvozek a doplnit drobotinu jako stěrače, blinkry, zrcátka, větrání na střechu apod.

A po doladění retuše a posledních drobností, jsem na kola nasadil poklice, přeleštil a mohl vyrazit na cestu...HOTOVO! :wink:

Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek

Přeji pěkný den ;)
Jaryn
Praporčík
Praporčík

Zpět na ...::: Mega Graphic :::...