Model: Karosa ŠD 11
Autor: Michal Antonický
Měřítko: 1:43
Vydavatel: MegaGraphic
Rozsah: 4 strany A4
Obtížnost. 3 z 5

Stavbu jsem zahájil dle návodu koly a sestavami podvozku...

Zde jsem nikde nenarazil na žádný problém, vše sedí jak má...

Podvozek jsem v polorozebraném, nebo spíše polosloženém stavu nechal chvíli být a pustil se do karoserie a zatím hlavně přípravy drobotě...po podlepení, vyřezaní a zaretušování všeho jsem postupně odrazky, panty, lišty, zámečky a střešní panely nalepil na svá místa na karoserii a kompletní ,,placku,, odložil k proschnutí...

Plášť karoserie jsem nechal důkladně proschnout, mezi tím jsem připravil další drobnosti a doladil retuš na podvozkových částech...
Připravená žebra a plášť doplněný všemi detaily...v mezičase jsem se věnoval dalším drobnostem - nárazníky...

Plastické detaily na karoserii...rozhodně doporučuji, jak již je ostatně psáno i v návodu, modelu to prospěje a pěkně ho to oživí...

Zde je již karoserie osazená předním i zadním čelem. Z této fáze stavby moje dokumentace bohužel pokulhává, ale co se týče modelu tak jsem ani zde na žádný problém nenarazil, jen oblé tvary vyžadují opravdu hodně trpělivosti a obvzláště pak instalace přechodových oblouků pod okny...

V této fázi zbývalo doplnit masky, nárazníky, nainstalovat podvozek a doplnit drobotinu jako stěrače, blinkry, zrcátka, větrání na střechu apod.
A po doladění retuše a posledních drobností, jsem na kola nasadil poklice, přeleštil a mohl vyrazit na cestu...HOTOVO!

Přeji pěkný den