Takže slíbené pokračování je tu...pokračoval jsem vnitřní kostrou modelu...
Kromě v návodu zmíněných dílů, jsem si kartonem 1mm podlepil i žebra karoserie...a ta pak vlepil do pláště...

Žebra jsem nejprve nalepil na středovou rysku a od ní postupně dolepil vždy jeden bok...zhruba ve výšce oken, kde je plášť spojen jednou chlopní, jsem si pomohl oboustranou lepicí páskou místo lepidla...

Po té jsem dolepil dvě menší žebra a postup opakoval na druhém boku...

Zde připravený základ karoserie a čela autobusu v instantním provedení...

Následovala práce na kterou jsem se z celé stavby těšil nejméně - sestavení obou čel a hlavně přechodových oblouků pod okny...Naštěstí se mi podařilo díly spasovat celkem dobře, důležite je zde hodně a přesně tvarovat

Tím byla, alespoň tedy pro mne, nejhorší část stavby za mnou a nic mi nebránilo vlepit čela do karoserie a doplnit přední a zadní masku...jak jsem se s tím popasoval, posuďte sami

Tím byla karoserie téměř hotova, takže jsem na ni v tuto chvíli doplnil chybějící střešní segmenty a věnoval se posledním drobnostem...u stěračů jsem prořezal vzduch mezi táhly

(Až na fotce jsem si všiml, že jsem zapoměl proříznout spodek levého stěrače, na modelu je to v pořádku)

Karoserii jsem odložil a věnoval se dotváření drobotě...na řadu přišli nárazníky...

Hotové nárazníky s doplněnými detaily..Model jsem chtěl trochu odlišit od ostatních, ale při tom jsem se nechtěl pouštět do žádných zásadních úprav...při prohlížení fotek autobusů jsem našel fotku ŠM-11 s kulatými přídavnými světly pod nárazníkem...A tak jsem se pustil do ,,minituningu,,

Na skla světlometů jsem využil couvací světla z pozůstatků dálkové verze která jsem si vysekl razníkem o průměru 3mm, těla světlometů a držáky jsou pak zhotoveny z barevných papírů co jsem měl v šuplíku...

No a zde výsledek mého snažení osazený na nárazník...

Není to kdo ví co, s přesnými mírami či atestem parabol jsem si hlavu nelámal, ale účel to splnilo...moje ,,Ešemka,, bude trochu jiná než ostatní
Zbývalo tedy vsadit do karoserie části podvozku, nápravy a doplnit poslední připravenou droboť na vozidlo...na zadní nárazník jsem doplnil ještě mlhovku kterou jsem také zahlédl na jedné z fotek, vytvořenou stejným způsobem jako přídavná světla. Poslední úpravou pak bylo nahrazení papírových rámů zpětných zrcátek novými, vyrobenými z drátku a natřenými patřičnou barvou...

A po dolepení všeho na svá místa bylo
HOTOVO

Stavba celého modelu mi zabrala celkem 10 dní, z toho jsem v poslední den dolepil už jen zpětná zrcátka na kterých musela doschnout barva

...jinak model je prost chyb (kromě mých vlastních) a nepřesností, takže staba je příjemnou záležitostí

Model jsem zaparkoval do poličky vedle dálkové verze a jelikož jsem měl stále volno, tak abych se nenudil, ještě večer jsem si na stůl z depozitu přesunul verzi ŠL, ale o tom zase někdy příště