Jedním z ,,oddechových,, modelů které jsem si slepil je i tato Tatra 815 GTC od pana Michala Antonického, která kdysi vyšla v ABC v měřítku 1:43...Tu jsem si spíchnul před téměř čtyřmi lety (fííí, toto letí ) při čekání na plížící se maturitní zkoušku...tisk a papír byl celkem katastrofální, proto jsem si model překopíroval na papír sílnější a novější, cca o gramáži 160g...
Model: Tatra 815 GTC
Vydalo: ABC
Autor: Michal Antonický
Měřítko: 1:43
Tentokrát jsem začal od koleček...
Mezitím vzniknul ,,rám,, podvozku a ,,nápravy,,...
Potom jsem se vrátil v návodu o krok zpět a věnoval se kabině...
Suché usazení kol a kabiny na podvozek, bude následovat vyrovnání osiček aby Tatruše moc ,,nešmajdala,,...
Kabina doplněna o drobotinu, lehce upraveny stěrače a vyhledávací světlomety, držáky zrcátek jsem udělal z drátku, původní se mi opravdu použít nechtělo...ke kabině jedna výtka: Díly 11 (černé kryty na rozích kabiny) jsou vytištěny chybně, oba jsou pravé...takže levý nalepen obráceně a přetřen černou barvou...
Díly které měli představovat výstuhy bohužel nemám, byly na listu který se mi do rukou nedostal...takže odhadem...
Udělal jsem si ještě jeden stupeň podlahy zhruba v polovině výšky nástavby, stěny se tak hezky vyrovnaly, neprohíbají se a celé je to ,,pevnější,,...
Zde nasucho posazená kabina s nástavbou, vypadá to že si to sedne bez ,,odmlouvání,,...
A tady nástavba usazena, docela sem se divil že sem jí ani nemusel moc přemlouvat, čekal sem že nebude chtít držet u kabiny...takže ještě doplnit drobotinu, retuš a máme hotovo...
Tak, vše na svém místě, akorát koukám foťák potvora mi vytáhnul hrany...
A tady pár foteček z ,,cesty kolem světa,,